poszkodowani w wypadku - Accident Claims Forum Compensation

Claims Forum was created for all people injured in many types of accidents. You can find here many useful advices.

You are not logged in.

Announcement

Claim compensation following a car accident, whiplash injury, work accident, no deductions and no fees --> Campter.co.uk

#1 2008-03-18 13:24:58

kirin333
New member
Registered: 2008-03-18

poszkodowani w wypadku

witam niedawno moi rodzice zostali poszkodowani w wypadku na terenie Anglii. Przyjechali do mnie w odwiedziny i jakiś samochód uderzył im w bok. Mój tata ( bo to on był kierowcą) nie ponosi za to odpowiedzialności, sprawca wypadku przyznał się do winy i policja spisała jego zeznania. Moja ma złamaną rękę w dwóch miejscach oraz stłuczenie stawu biodrowego. Przez 7 dni leżała w szpitalu w UK gdzie założono jej gips. Tata narzęście nie odniósł  poważniejszych obrażeń. Po powrocie do Polski mama zgłosiła sie do ortopedy, a ten uznał, że potrzebna będzie rehabilitacja. Czy rodzice mogą dostać odszkodowanie? Jak się o nie postarać?

#2 2008-03-18 13:41:24

maura
Member
Registered: 2008-03-11

Re: poszkodowani w wypadku

witam Twoim rodzica należy się odszkodowanie z OC sprawcy wypadku, niezależnie tego czy wypadek zdarzył sie w Polsce czy zagranicą. Jeśli wypadek jest odnotowany nie będzie problemu z  zebraniem odpowiednich dowodów dla ubezpieczalni. W taki sprawach przydatne są tez zeznania świadków. Twojej mamie przysługuje całkowity zwrot kosztów leczenia i rehabilitacji dodatkowo przysługuje im odszkodowanie za poniesiony ból i cierpienie. Jeśli Ty będziesz ubiegać się o to odszkodowanie rodzice muszą udzielić Ci pełnomocnictwa. Powinieneś  zgłosić tę sprawę do ubezpieczalni sprawcy i dostarczyć im pełną dokumentacje sprawy. Pozdrawiam

Board footer